FESTIVAL DJEČJE ILUSTRACIJE

Središnja knjižnica Srba – SKD Prosvjeta organizira 5. po redu manifestaciju Festival dječje ilustracije. Ovogodišnja tema festivala su djela Miroslava Mike Antića, a cilj manifestacije je potaknuti djecu na čitanje i kreativno izražavanje kroz ilustracije.

Krajnji rok za slanje radova je 15. listopada 2021.

Tema ilustracije može biti iz bilo kojeg djela za djecu iz opusa Mike Antića prikazana na način kako ih djeca zamišljaju.

Stručni žiri vrjednovat će kreativnost i originalnost radova podijeljenih u devet dobnih kategorija (predškolski uzrast i po jedna kategorija od 1. do 8. razreda). Od najboljih radova priredit će se izložba u dvorani biblioteke, a najbolji iz svake kategorije bit će nagrađeni prigodnim nagradama.

Svaki rad mora na poleđini imati čitko ispisane podatke: ime i prezime, razred i škola ili naziv dječjeg vrtića, naziv djela na koju se ilustracija odnosi, adresu i kontakt telefon.

Jedan učenik može poslati jedan rad. Izbor tehnike rada je slobodan. Radovi moraju biti rađeni samostalno.

Format papira treba biti u skladu s formatom mape za razred koji pohađa učenik (odnosno iz bilo koje školske lik. mape). Pristigli radovi na natječaj se ne vraćaju.

Radove slati na adresu:

SKD Prosvjeta-Centralna biblioteka

Središnja knjižnica Srba u RH

Preradovićeva 18/1

p.p. 9

10 106 Zagreb