EDUKATIVNA VIRTUALNA ŠETNJA „ZAGREB: POVIJESNE VEZE MAKEDONIJE I HRVATSKE“

U utorak, 29. prosinca 2020. u 18 sati, u organizaciji Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba održat će se, putem online platforme ZOOM, edukativna virtualna šetnja „Zagreb: Povijesne veze Makedonije i Hrvatske“.

Organizirana je uz potporu Grada Zagreba, a putem kratke edukativne virtualne šetnje snimljene u formatu reportaže, profesor povijesti Goran Korov, predstavit će četiri reprezentativna primjera hrvatsko-makedonske suradnje kroz povijest kojima su poveznica: zgrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Trg Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu, odnosno djelo đakovačkog biskupa Josipa Jurja Strossmayera i prosvjetitelja braće Dimitra i Konstantina Miladinov, zgrada Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske u Zagrebu, odnosno djelovanje organizacije Makedonski narodni pokret (MANAPO), Hrvatsko narodno kazalište, Trg Republike Hrvatske u Zagrebu, odnosno djelovanje Lovre pl. Matačića i Leksikografski zavod Miroslav Krleža, Frankopanska ulica u Zagrebu, odnosno djelovanje Miroslava Krleže.

Cilj je prikazati zanimljive lokacije, institucije i istaknute osobe iz Hrvatske koje su ostavile značajan trag u hrvatsko-makedonskim vezama i prijateljskim odnosima kroz stoljeća.

Molimo sve zainteresirane za sudjelovanje u premijernom izdanju ove edukativne šetnje, da se registriraju putem ovog linka kako biste pravovremeno dobili pozivnicu u obliku linka za ZOOM platformu. Broj mjesta je ograničen.