DANI ALBANSKE KULTURE ISPUNILI OČEKIVANJA PUBLIKE

Prikazivanjem filma o Skenderbegu i kazališnom predstavom “Mnogo vike ni za što” u izvedbi kazališta “Hadi Shehu” iz Đakovice s Kosova završeni su Dani albanske kulture održani od 24. do 30. studenog u Zagrebu povodom Dana neovisnosti Albanije i Dana utemeljenja Unije Albanaca u RH. Otkazivanjem glazbene večeri, posljednjeg planiranog događaja, Albanci Zagreba solidarizirali su se sa sunarodnjacima u Albaniji koju je pogodio razoran potres.

U zagrebačkom kazalištu Vidra predstavu, u režiji Zane Hoxha, izveli su kosovski glumci i oduševili publiku u kojoj je bio i veleposlanik Kosova u Hrvatskoj Gezim Kasapolli, saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj, predsjednik Unije Albanaca u Hrvatskoj Esad Çollaku, te brojni predstavnici albanske manjine iz Zagreba.

Organizatori Dana albanske kulture bili su Unija Albanaca u Republici Hrvatskoj, Albansko kulturno društvo u Hrvatskoj “Shkendija”, a suorganizatori Zajednica Albanaca Grada Zagreba i Zagrebačke županije i Udruga Albanaca branitelja Hrvatske u Domovinskom ratu, uz potporu Ministarstva dijaspore i strateških investicija Kosova, Veleposlanstva Kosova, Veleposlanstva Albanije i saborske zastupnice Ermine Lekaj Prljaskaj.