DAN KULTURE «OHRIDSKOG BISERA»

U organizaciji MKD «Ohridski biser» 26. svibnja 2017. u Zagrebu je održan Dan otvorenih vrata i kulturna manifestacija – književna večer na kojoj je recitirana poezija Koče Racina, makedonskog pjesnika. Predavanje o životu i djelu Koče Racina održala je Elena Ristova. Racinove pjesme su čitali članovi literarno-dramske sekcije “Lenka” i učenici, polaznici radionice makedonskog jezika za odrasle.

Publika je imala priliku slušati i predavanje o znamenitostima i ljepotama Makedonije koje je održao Goran Korov, te pogledati izložbu makedonskih rukotvorina članova etnoradionice “Razboj”. Dostupni su bili i naslovi u nakladi Zajednice Makedonaca u RH koje su posjetitelji sa zanimanjem čitali te tako više doznali o aktivnostima Makedonaca u Zagrebu i Hrvatskoj.

Nakon sadržajnog programa druženje je nastavljeno na domjenku na kojem su se prisutni častili probranim delicijama makedonske kuhinje.

Događaj je organizirao «Ohridski biser» uz pokroviteljstvo Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.