ČEŠKI FOLKLORNI ANSAMBL MRAKOV ODUŠEVIO PUBLIKU

Pjesmom i plesom odzvanjao je večeras Češki narodni dom u Zagrebu u kojemu je koncert održao folklorni ansambl Mrakov iz Češke koji je izveo pjesme i plesove iz regije Chodsko. Publika je ispunila dvoranu do posljednjeg mjesta i uživala u češkim etno pjesmama i plesovima, ali i u pogledu na raskošne narodne nošnje živih boja. Osim češke folklorne kulturne baštine, tom je prigodom predstavljena i tvrtka koja proizvodi tradicionalne češke kolače.

Koncert su organizirali Veleposlanstvo Češke u Zagrebu i Češka beseda Zagreb,  a osim češkog veleposlanika Milana Hovorka, prisustvovao je i Peter Susko, veleposlanik Slovačke, Rudolf Špotak, župan Plzenske županije u Češkoj, Vladimir Bilek, saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine, Juraj Bahnik, predsjednik Vijeća češke nacionalne manjine Grada Zagreba i predsjednik Češke besede Zagreb, i Ana Vondraček, predstavnica češke nacionalne manjine Zagrebačke županije.

Ovaj je događaj bio više od koncerta. Riječ je o vrlo lijepom primjeru suradnje zagrebačkih Čeha sa sunarodnjacima iz matične domovine i ulaganju u očuvanje nacionalnog identiteta pripadnika češke zajednice ne samo u Zagrebu nego i u cijeloj Hrvatskoj.