BUGARSKI MINISTAR POSJETIO ZAGREBAČKE BUGARE

Tijekom službenog posjeta MORH-u RH Nikolay Nankov Nenchev, ministar obrane Republike Bugarske, s izaslanstvom je posjetio i Nacionalnu zajednicu Bugara u Hrvatskoj u Zagrebu čiji je predsjednik Raško Ivanov.

Tom prigodom izveden je kulturni program na kojem je bugarski glumac Janko Lozanov recitirao bugarske domoljubne pjesme. Među nazočnima je bila i veleposlanica Bugarske u Hrvatskoj dr. sc.Tanya Dimitrova, te neki od zagrebačkih Bugara kojih u Zagrebu ima 174, te prof. dr. sc. Josip Bratulić.

Ministar Nankov Nenchev nakon Zagreba, danas 26. travnja 2016. posjetit će i Vukovar gdje će odati počast bugarskim vojnicima poginulim u 2. Svjetskom ratu, koji su kao pripadnici 1. bugarske armije oslobađali to područje 1945.. Na području Vukovara pokopano je 1027 bugraskih vojnika i časnika, a kao sjećanje na njih na tom mjestu je podgnut zid na kojem su upisana imena poginulih.

Nakon odavanja počasti bugarskim vojnicima, ministar Nankov Nenchev, poklonit će se i žrtvama Domovinskog rata na Memorijalnom groblju u Vukovaru.