BOŽIĆNO DRUŽENJE CRNOGORACA

Veselo i opušteno je proteklo tradicionalno druženje povodom novogodišnjih i božićnih blagdana u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb, Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba i Predstavnika crnogorske nacionalne manjine Zagrebačke županije, održano 3. siječnja 2017. u Crnogorskom domu u Zagrebu.

Dušan Mišković, predsjednik Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba, čestitao je Božić i Novu godinu i zaželio da i ove godine svi budu na okupu te zajednički rade na realizaciji programa.

Među prisutnima se posebno isticala najpoznatija zagrebačka Crnogorka Milka Babović, kao i Makedonka Kostadinka Velkovska, glumica i pjevačica, te Danilo Ivezić, predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, Milanka Bulatović, zamjenica predsjednika VCNMGZ, Vujadin Prelević, predstavnik crnogorske nacionalne manjine Zagrebačke županije, te vijećnici VCNMGZ, i brojni gosti.

No, najzanimljiviji gost večeri bio je Jorge Luis Subiabre Matiacha, mladi Čileanac, koji je došao u Zagreb učiti hrvatski, a koji po pradjedu vuče crnogorske korijene. Djed Jorgeove majke prezivao se Svilanović, a Jorgeova prabaka je bila s otoka Visa.