BOŽIĆNA IZLOŽBA RADIONICE ŠOPEK

Izložba božićnih ukrasa kreativne radionice Šopek otvorena je 22. prosinca u Slovenskom domu u Zagrebu. Radionica Šopek već šesnaest godina surađuje sa Slovenskim domom u čijoj dvorani njene članice nekoliko puta godišnje izlažu svoje radove. Ovoga puta uz božićne ukrase, izložene su i slike, te ostali radovi nadahnuti Božićem, ali i svakodnevnim životom amaterskih umjetnica. Okupljene je pozdravio Darko Šonc, predsjednik Slovenskog doma Zagreb, i predsjednik Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba, a izložbu je otvorila Barbara Riman, predsjednica Saveza slovenskih društava u Hrvatskoj.

O tome kako je osnovana kreativna radionica Šopek, što njene članice rade, koje tehnike i materijale koriste te gdje izlažu svoja djela, govorila je voditeljica radionice Stanka Novković. Otvorenje izložbe popraćeno je glazbenim programom u kojem su sudjelovali Jurica Čeranič koji je svirao na klaviru, dok ga je na usnoj harmonici pratio Marijan Dirnbek.

Bilo je ovo još jedno ugodno predblagdansko druženje u Slovenskom domu Zagreb čija su vrata otvorena ne samo pripadnicima slovenske zajednice, nego i svim ostalima koje zanimaju manjinska tradicija, kultura i običaji kroz koje nacionalne manjine njeguju svoj identitet, ali i doprinose multietičnosti hrvatskog društva.