ALBANCI OKITILI CVIJEĆEM MLADE GLAZBENIKE

Troje mladih glazbenika Patrik Andreja, bariton, Karmen Antunović, klasična harmonika, i Sandro Vešligaj, klavir, održalo je 22. studenog 2017., koncert klasične glazbe u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.

Radi se o akademski obrazovanim mladim glazbenicima koji su izveli djela Caccinija, Durantea, Bononcinija, Schumanna, Schuberta, Mozarta, Makkonena, Skrjabina, Rahmanjinova, Gershwina, Coplanda i Hatzea te oduševili ljubitelje ove vrste glazbe. Publika ih je nagradila velikim pljeskom, a cvijećem i knjigama organizatori koncerta Vijeće albanske nacionalne manjine Grada Zagreba i Društvo albanskih umjetnika Hrvatske – DEA.

U ime Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba dar i cvijeće glazbenicima su uručili Šuip Ziberi, predsjednik Vijeća, i Melita Orešković, tajnica. Ovo nije prvi puta da Vijeće albanske nacionalne manjine Grada Zagreba i DEA organiziraju koncert klasične glazbe, svake godine u okviru svojih aktivnosti imaju koncerte na kojima daju priliku nastupa mladim glazbenicima, među kojima su i Albanci.

Inače Albanci daju veliku pozornost kulturnim događajima koje organiziraju i nastoje ih predstaviti ne samo pripadnicima svoje manjine nego i široj javnosti i uzvanicima iz institucija, te je slijedom toga na ovom koncertu jedan od uzvanika bio je Andrija Petrović, voditelj Službe za nacionalne manjine Grada Zagreba, diplomati, te posebni gosti, sveučilišni profesori s Kosova,