100 BROJEVA «MAKEDONSKOG GLASA»

Promocija 100. broja «Makedonskog glasa», novine Zajednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj, održana u prostoru Tribine Grada Zagreba, bila je jedan od brojnih kulturnih događaja na sceni nacionalnih manjina Hrvatske koji je vrijedilo posjetiti.

Osim predstavljanja broja novine za koju je intervju dala i Kolina Grabar – Kitarović, predsjednica RH, a koja je poslala pismo podrške, te prisjećanja na glavne urednike i novinare koji su tu novinu pokrenuli i razvijali, nazočili su brojni zagrebački Makedonci i njihovi prijatelji. Među njima je bio Mačej Kačarovski, savjetnik u Veleposlanstvu Republike Makedonije u RH, Angel Mitrevski, član Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH, Diana Mašala Perković iz Hrvatsle matice iseljenika, protojerej Kirko Velinski, svećenik Makedonske pravoslavne crkve u RH, Tome Apostolski, predsjednik Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba, Ilija Hristodulov, predsjednik ZMRH, dr. Nikola Grozdanovski, počasni predsjednik ZMRH, Mirjana Majić, predsjednica MKD «Biljana» iz Zadra, Blagoj Šterjov, predsjednik MKD «Ohridski biser» iz Zagreba, Ivona Dunovski Mitev, predstavnica makedonske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije, te Nenad Jovanović, predsjednik Zbora novinara nacionalnih manjina pri HND.

Program je vodila Elizabeta Petrovska, zamjenica glavne urednice «Makedonskog glasa» i tajnica ZMRH. U glazbenom dijelu programa nastupila je pjevačka skupina «Momi biserni», koja djeluje u MKD «Ohridski biser» iz Zagreba. Pod vodstvom Safiudina Alimoskog otpjevali su nekoliko makedonskih pjesama, a Đulijana Alimoski je svirala na flauti.