Vlada dijeli najviše standarde poštivanja ljudskih i manjinskih prava, to su vrijednosti slobodne i moderne Hrvatske

“Došli smo izraziti poštovanje prema milijunima žrtava tog najvećeg zločina u povijesti čovječanstva, ali se i prisjetiti 117 hrvatskih pravednika među narodima koji su pomagali spasiti Židove u najtežim trenucima”.

Predsjednik Vlade izrazio je želju da se opomena na ovaj veliki zločin svima ureže u sjećanje i da se takvi zločini nikada ne ponove.

Dodao je da danas moramo raditi ne samo na kulturi sjećanja, nego i na zaštiti ljudskih prava i toleranciji u društvu.

Upitan o prigovorima zbog navodne rehabilitacije ustaštva u društvu, predsjednik Vlade je odgovorio.

“Mislim da uvijek moramo sprječavati bilo kakve pojave toga tipa. Na tome radimo, jer to nisu vrijednosti koje dijelimo. Vrijednosti koje dijelimo,  koje su u našem programu, najviši su standardi poštivanja ljudskih prava i poštivanja manjinskih prava. Mislim da smo se kao Vlada na tome području zaista dokazali i na tome ćemo ustrajati”, odgovorio je.

“To su vrijednosti slobodne, moderne Hrvatske, Hrvatske koja je ukorijenjena ne samo u europski pravni i ekonomski sustav, nego i u europski i univerzalni sustav vrijednosti”, zaključio je predsjednik Vlade.

izvor: https://vlada.gov.hr/vijesti/vlada-dijeli-najvise-standarde-postivanja-ljudskih-i-manjinskih-prava-to-su-vrijednosti-slobodne-i-moderne-hrvatske/28633