VELESLALOM MANJINA NA ZELENOM SPUSTU

Na snijegom zametenom Sljemenu na Medvednici povrh Zagreba, Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, u suradnji s Poljskom školom i Skijaškim savezom Grada Zagreba, organizirala je 26. veljače na Zelenom spustu amaterski veleslalom pripadnika nacionalnih manjina – VII skijaško natjecanje nacionalnih manjina Grada Zagreba 2023.
Natjecanje je započelo na inicijativu Poljske škole u Zagrebu, a održava se svake godine u organizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba uz podršku Zagrebačkog skijaškog saveza i Sportskog saveza Grada Zagreba. Natjecalo se u pet kategorija u amaterskom veleslalomu: početnici, pioniri, juniori, žene i muškarci. Osim natjecanja, ovo je bila odlična prilika i za druženje pripadnika nacionalnih manjina na Zagrebačkoj gori u pravoj zimskoj idili.

Prekrasno je što se nadomak grada može organizirati skijaško natjecanje manjina te Koordinacija zahvaljuje Gradu Zagrebu i djelatnicima skijališta na Sljemenu na pruženoj potpori.
Medalje najbržim skijašima dodijelila je Marta Kiš, predsjednica Odbora za nacionalne manjine Gradske skupštine Grada Zagreba.