URNEBES ĐUROLOGIJE U LISINSKOM

Manifestacija Dani bosanskohercegovačke kulture u Zagrebu završila je večeras stand-up predstavom Đurologija XXL u izvedbi bosansko-hercegovačko-slovenskog glumca Branka Đurića Đure u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Kao i uvijek dosad ta je predstava, satkana od nadaleko poznatog bosanskog humora, izazvala veliko zanimanje publike koja je napunila veliku dvoranu do posljednjeg mjesta. Iako je Đurić stand-up već predstavio hrvatskoj publici u nekoliko gradova, a ovo je drugi put da je Đurologija održana u KD Lisinski,Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji s udrugom Kreativna de Kultura, pozvalo ga je u goste povodom proslave Dana državnosti BiH.

Među publikom su bili brojni Bošnjaci; Harun Omrebašić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine, članovi Vijeća, i članovi bošnjačkih udruga iz Zagreba, predstavnici diplomatskog zbora, Sanela Kantarević, predsjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije, te svi oni koji vole bosanski humor.

Đurologija je osobni, autorski doživljaj svijeta i života Branka Đurića Đure, koji je vrlo neposredan u kontaktu s publikom i kvalitetan zabavljač rado viđen na pozornicama u državama jugoistočne Europe. Đurić se ne šali samo na vlastiti račun, nego pred publikom ‘ogovara’ i svoje prijatelje i kolege. Sve to u dobro znanom bosanskom stilu, jednostavno, lako i nevjerojatno smiješno.