UMJETNIČKI MENTALNI SKLOP LLILLI KOCI

U sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige koja se održava od 15. listopada do 15. studenog 2019. na nacionalnoj i lokalnoj razini, a čiji je moto U ritmu čitanja! u Knjižnici Novi Zagreb   otvorena je izložba iz ciklusa „Mentalni sklop“ autorice Llilli Koci. Predstavila se tehnikom ulja na platnu kroz niz hommaga viđenje velikih svjetskih umjetnika: Dalija, Klimta, Mondriana, Piccasa, Kandinskog i drugih koji su je svojim stvaralaštvom inspirirali.

Voditeljica izložbe Ivanka Blažević Kiš predstavila je sveobuhvatno umjetničko djelovanje Koci od fotografije, slikarstva do spisateljstva. U umjetničkom programu u glazbenom dijelu nastupio je Milko Dedahp Kiš izvodeći autorske skladbe „Pjesnikinja“ i „Učitelj“. U poetskom dijelu svoje su pjesme čitali; Marijana Kunjas, Sonja Sović, Katica Tomek, Zvonimir Friganović i Jovan Mraović.

Organizatori izložbe bili su Knjižnice grada Zagreba i Društvo albanskih umjetnika Hrvatske – DEA uz potporu Savjeta za nacionalne manjine. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture. Izložba ostaje otvorena do 15. studenog 2019., a slijedi novo otvorenje 21. studenog 2019. u Svetom Ivanu Zelini.