TRBUŠNE PLESAČICE ULJEPŠALE BOŠNJAČKU ZABAVU

Gdje su Bošnjaci tamo je zabava, pjeva se i pleše dok se dušu ne ‘ispusti’ kao što je bilo i 20. prosinca 2017. na Bošnjačkoj večeri, održanoj u hotelu Phoenix u Velikoj Gorici, gdje su Bošnjaci Zagrebačke županije organizirali proslavu povodom oba bajrama i Dana neovisnosti BiH. Ovog puta uzvanici su bili posebno motivirani za tulum kad su na scenu izašle trbušne plesačice. Sanela Kantarević, predsjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije, i zamjenica predsjednika Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije, koja je program organizirala i vodila najavila je plesnu grupu Šeherzade kao iznenađenje večeri.

No prije lijepih plesačica golog struka koje su zanosno vrtjele bokovima i razmahivale svilenim maramama donoseći ritam i odraz orijenta, Kantarević se bavila ozbiljnijim temama poput pregleda programa koje je Vijeće odradilo tijekom ove godine. Jedan je bio i organizacija 1. međunarodne konferencije Žena osnažuje ženu na temu žena žrtava rata koju je vrlo uspješno organizirala zajedno sa saborskom zastupnicom Erminom Lekaj Prljaskaj. Uz to je istaknula suradnju sa ženama iz HSS-a, odavanje počasti žrtvama Vukovara i organizaciju Sportskih susreta nacionalnih manjina u OS u Vukovini.

Kantarević je okupila i predstavnike institucija, Bošnjaka iz drugih dijelova Hrvatske, i ostalih nacionalnih manjina. Među uzvanicima su bili; Ljubica Ambrušec, predsjednica Županijske skupštine ZŽ, Admir Smajlović, zamjenik načelnice općine Gradec, Ljiljana Dubravec, vijećnica općine Gradec, Imbro Berkeš, predstavnik mađarske nacionalne manjine Zagrebačke županije, i predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije, Goran Beus, saborski zastupnik i predstavnik njemačke nacionalne manjine Zagrebačke županije, Ishak Hodžić, tajnik SABAH-a, Hamzalija Hafizović, predsjednik Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske ogranak grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, Salko Ikanović, predstavnik bošnjačke nacionalne manjine Varaždinske županije, Mirjana Mataušić Pišl, Forum žena SDP, i Stjepan Kos, ravnatelj Srednje obrtničke škole Velika Gorica. Uzvanici su se obratili prisutnima prigodnim riječima, nakon čega je Kantarević pozvala na scenu pjevački zbor Bulbuli pod vodstvom Ismeta Kurtovića koji je pjevao sevdalnike. Potom je uslijedila večera i zabava po taktovima glazbene skupine Exotik te je veselje potrajalo satima.