TJEDAN KOSOVA U HRVATSKOJ

Od 9. do 16. veljače 2019. u Zagrebu će se održati Tjedan Kosova u Hrvatskoj.

PROGRAM:

– 9. veljače u 18 sati u dvorani Muzeja Mimara, Roosveltov trg 5 u Zagrebu, koncert će održati Merita Halili. Organizator je Udruga albanskih žena DRITA povodom 15-te godišnjice utemeljenja.

10. veljače u 19 sati, u dvorani Muzeja Mimara, Rooseveltov trg 5 u Zagrebu, održat će se koncert klasične glazbe “East wind”. Nastupa albanski trio; Merita Rexha Tërshana, piano, Klaidi Sahatçi, violina, i Astrit Selita, violenčelo. Organizator je Vijeće albanske nacionalne manjine Grada Zagreba.

– 11. veljače u 18 sati, u Središnjoj albanskoj knjižnici, Preradovićeva 5 u Zagrebu, održat će se promocija knjige Kosova VI, VII i VIII akademika Jusufa Buxhovija iz Prištine. O knjizi govore; Nijazi Muhamedi, povjesničar i autor knjige Jusuf Buxhovi. Organizator je Vijeće albanske nacionalne manjine Grada Zagreba.

12. veljače u 18 sati, u dvorani Kazališta Vidra, Draškovićeva 80 u Zagrebu, igrat će albanska drama „Kreolët e ballkanit“ Eksperimentalnog nacionalnog kazališta iz Tirane. Glume; Agron Shala, Elidon Alika, Kristian Koroveshi, Kriks Duma i Vanesa Petrovci. Autor i redatelj je Enver Petrovci.

– 13. veljače u 18 sati, u dvorani Hrvatskog novinarskog društva, Perkovićeva 2 u Zagrebu, održat će se okrugli stol – Dijaspora i regija. Sudjeluju; Riza Poda, veleposlanik Republike Albanije, Gëzim Kasapolli, veleposlanik Republike Kosovo, Nazif Djaferi, ministar savjetnik i otpravnik poslova, saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj i Esad Čollaku, predsjednik Unije Albanca u RH.

15. veljače u 20 sati, u Zagrebačkoj pivovari, Ilica 224, Unija Albanca u Republici Hrvatskoj organizira večer s humorističkom grupom Stupcat iz Prištine.

– 16. veljače u 20 sati, u hotelu Antunović, Zagrebačka 101 u Zagrebu, Unija Albanaca u Republici Hrvatskoj i AKDH “Shkëndija“ organiziraju večer albanske glazbe i plesa. Nastupa glazbena skupina s Kosova »Qumilat«. Sudjeluju; Miranda Hashani, Artan Bakija i Çun Lajqi.

Program organiziraju; Unija Albanaca u Republici Hrvatskoj, Albansko kulturno društvo u Hrvatskoj »Shkëndija«, Veleposlanstvo Republike Kosovo, Vijeće albanske nacionalne manjine Grada Zagreba, Zajednica Albanaca Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Udruga Albanaca branitelja Hrvatske u Domovinskom ratu i Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica u Hrvatskom saboru.