SUSRET U DHK

Književna večer bugarskih pisaca

Nacionalna zajednica Bugara u RH i Društvo hrvatskih književnika pozivaju sve zainteresirane za bugarsku književnost na književni susret koji će se održati u utorak, 13. listopada 2015. u 19 sati u sklopu ‘Susreta u DHK’ u Društvu hrvatskih književnika, Trg bana J. Jelačića 7/1, u Zagrebu.

Svoj književni rad predstavit će bugarski književnici Nadežda Zaharieva i Vladimir Ljubenov, a uvodnu riječ reći će Raško Ivanov, predsjednik Nacionalne zajednice Bugara u RH, i Božidar Petrač, predsjednik DHK. Na susretu će sudjelovati dr. Marijana Bijelić, s Katedre za bugarski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu, i dr. Ana Vasung, s Katedre za bugarski jezik i književnost Filozofskog fakuteta u Zagrebu. Odabrane ulomke iz književnih djela gostiju čitat će dramska umjetnica Doris Šarić Kukuljica.

Nakon predstavljanja bugarskih pisaca, povodom pete obljetnice uspostavljanja književnog mosta Sofija – Zagreb, bit će izveden glazbeni program u kojem sudjeluju Stefan Kokoškov, tenor iz HNK Split, i Alma Mimica, sopran iz HNK Split, uz pratnju na glasoviru.