SUDIONICI ULTRAMARATONA VUKOVAR-SREBRENICA DOBILI MEDALJE GRADA ZAGREBA

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je u palači Dverce dodijelio Medalje Grada Zagreba članovima tima Ultramaraton Vukovar – Srebrenica. Dobili su ih ultramaratonci: doc. dr. sc. Dražen Ćućić, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac.

-Čast mi je i zadovoljstvo uručiti vam medalje u ime Grada Zagreba jer je veliki uspjeh pretrčati 227 kilometara. Bog vam dao zdravlja i volje. Jednom ću i ja trčati s vama; imam motiv i volju budući da sam počasni građanim BIH, trčat ću pola ultramaratona u Hrvatskoj, a pola u BIH.

Harun Omerbašić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, je zahvalio u ime organizatora Ultramaratona humanistima na njihovu trudu i doprinosu da se žrtve Srebrenice i Vukovara ne zaborave, te Vijeću na angažiranosti.

Ultramaratonac Elvir Rakipović, u svoje i ime ostalih ultramaratonaca zahvalio je na počasti koju im je ukazao Grad Zagreb te izjavio da ultramaraton trče u spomen na stradale nevine žrtve.

Osim Omerbašića, dodjeli medalja nazočili su i mr. sc. Ekrem Bećirović, zamjenik predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, Dževad Jogunčić, potpredsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, Mumin Hodžić, potpredsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, mr. sc. Kemal Bukvić, vijećnik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, Ervin Jahić, predsjednik Kulturnog društvo Bošnjaka Hrvatske „Preporod“, Ishak Hodžić, predsjednik Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata RH – Ogranak Grada Zagreba, Mirsad Srebreniković, predsjednik Stranke demokratske akcije Hrvatske i dr. sc. Edib Ahmetašević, suradnik Vijeća za projekt Dani bosanskohercegovačkog filma u Zagrebu i predsjednik udruge Kreativna de kultura.

Ultramaraton će se održati u srpnju ove godine peti put zaredom; počinje u hrvatskom gradu heroju Vukovaru, a završava u Srebrenici gdje je počinjen genocid nad osam tisuća civila Bošnjaka među kojima je bilo i maloljetnika.

Ultramaraton Vukovar-Srebrenica organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.