SPORT I GULAŠIJADA JAČI OD VRUĆINE

Unatoč velikoj vrućini danas je u Remetinečkom gaju u Zagrebu obilježeno 20 godina djelovanja SRD Remetinec u čemu je sudjelovala i Koordinacija vijeća i predstavnika Grada Zagreba. Program pod nazivom Sportski dan održan je na sportskom terenu u Remetincu, a organizirao ga je SRD Remetinec u suradnji s CC Zagreb, CC Remkas i Koordinacijom vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba.

Tim povodom održani su sportski turniri u boćanju, crossmintonu, belotu, malom nogometu i košarci, a promoviran je novi sport teqball koji je predstavio Teqball saveza Mađarske. Središnji događaj bila je 5. remetinečka gulašijada na kojoj su se, kao i prošlih godina, sudionici događanja veselili mađarskom gulašu.

Koordinaciju vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba predstavljali su predsjednik Juraj Bahnik, i tajnik Zoltan Balaž Piri, a Peter Sekereš kuhao je mađarski gulaš.

– Kao nacionalne manjine Grada Zagreba tradicionalno sudjelujemo na gulašijadi u sklopu koje se promoviraju ne toliko popularni sportovi kao što je crossminton, a ove godine promovirali smo i novi mađarski sport teqball – izjavio je Balaž Piri. Istaknuo je kako je gulašijada samo jedan od primjera dobre suradnje civilnog društva s Koordinacijom, te posebno dobru suradnju s gradskom četvrti Remetinec na području koje se nalazi veliki broj ureda vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba.