SNAGA BOJE ZASJENILA MOTIVE NA SLIKAMA

U Galeriji «Zvonimir» 8. svibnja otvorena je izložba „Makedonsko – hrvatski koloriti“ na kojoj su slike izložili Pavle Iliev, Liljana Dimovska Milišić, Sonja Vučković i Darko Goreta. Obradili su raznovrsne teme od krajolika do apstraktnih motiva, no ono što obilježava njihov umjetnički izričaj je igra bojama koje pršte na slikama.

Goste je pozdravio voditelj galerije “Zvonimir” Zoran Batušić, a izložbu je otvorila predsjednica MKD “Ohridski biser” iz Zagreba, Violeta Šterjova. O autorima je govorio Đorđi Todorovski, potpredsjednik MKD “Ohridski biser” iz Zagreba, dok je program vodila Vanna Radovani. U programu je nastupala pjevačka grupa “Momi biserni” pod vodstvom Safiudina Alimoskog.

Uzvanici su bili; Zorica Velinovska, članica Savjeta za nacionalne manjine RH, Dan Đaković, viši stručni savjetnik za odnose s vjerskim zajednicama u Gradskom uredu za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Grada Zagreba, i protojerej stavrofor Kirko Velinski, parohijski svećenik Makedonske pravoslavne crkve u RH.

Izložbu je organiziralo Makedonsko kulturno društvo „Ohridski biser“ iz Zagreba u okviru kulturne manifestacije „Dani makedonske kulture“.