SHKENDIJA PROSLAVILA 60. GODINA POSTOJANJA

Albansko kulturno društvo u Hrvatskoj „Shkendija“ obilježilo je 60 godina postojanja izložbom, koncertom i svečanom večerom. Program je počeo 2. prosinca u Gradskom kazalištu Gavella otvorenjem izložbe Kulturna baština antičke Dardanije od I. do IV. stoljeća u slici autora prof. Masar Valla. Potom je koncert održao Nacionalni ansambla pjesama i plesova „Shota“ s Kosova, a proslava je završila svečanom večerom uz pjesmu i ples u hotelu Antunović u Zagrebu.

Prisutnima se obratila predsjednica društva Gentiana Llesdedaj, a proslavi su prisustvovali uzvanici Riza Poda, veleposlanik Albanije u Hrvatskoj, dr. Martin Berishaj, veleposlanik Kosova u Hrvatskoj, Melita Mulić, savjetnica predsjednika Republike Hrvatske za ljudska prava i civilno društvo, Tibor Varga, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH, Esad Collaku, predsjednik Unije Albanaca u Republici Hrvatskoj koja je organizirala program, Tom Kačinari, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Emirat Asipi, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba, don Krst Gjergija, misionar Albanske katoličke misije u Hrvatskoj, te brojni pripadnici albanske nacionalne manjine.

Na kraju programa podijeljene su zahvalnice bivšim predsjednicima i članovima društva koji su djelovali u posljednjih deset godina.