PROMOVIRANA KNJIGA ESEJA DRAGANA RADULOVIĆA

U Crnogorskom domu u Zagrebu, u organizaciji Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “Montenegro” Zagreb, večeras je promovirana knjiga “Po rubovima teksta” Dragana Radulovića. To je dvanaesta knjiga biblioteke LUČA u izdanju Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i Disputa o kojoj su govorili prof. dr. sc. Dragutin Lalović, dr. sc. Zoran Drašković i autor. Radi se o knjizi eseja; u prvome „Čekajući knjige na carini“ autor kritički tematizira čitanje Njegoševe poezije, dok u ostalim esejima analizira pisanje ostalih velikih crnogorskih književnika; Danila Kiša, Mihaila Lalića, Čede Vulevića, Alberta Goldsteina, Mirka Kovača, Dragutina Lalovića i Vladimira Vukićevića.

Radulović je profesor filozofije u Srednjoj školi „Danilo Kiš“ u Budvi, objavljuje zbirke priča, romane i drame, a zastupljen je pričom u američkoj antologiji Najbolje europske priče 2013.. Član je Crnogorskog PEN-a, Crnogorskog društva nezavisnih književnika, a od 2013. predsjednik je Matice crnogorske. Dobitnik je nagrade Grad-teatar „Stefan M. Ljubiša“.

Ovoj promociji prisustvovali su brojni pripadnici crnogorske nacionalne manjine Zagreba, te njihovi predstavnici; Dušan Mišković, predsjednik Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba, Milanka Bulatović, predsjednica Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “Montenegro” Zagreb, i Danilo Ivezić, predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske.