PROMOCIJA KNJIGE PJESAMA DAMIRA HORVATA ZACSKAIJA

U utorak, 20. lipnja 2017. u 19 sati u Češkom narodnom domu u Zagrebu, Šubićeva 20, Hrvatsko-češko društvo organizira promociju knjige pjesama “Odaje vrata, srce” svojeg članaDamira Horvata Zacskaija. Odabrane pjesme iz knjige kazivat će Đurđica Marinić, uz gitaru Juraja Šargača.

Damir Horvat Zacskai rođen je 1956. u Daruvaru, gdje i danas živi. Kao sudionik pokreta OFF poezije u Zagrebu sudjelovao je na mnogim poetskim recitalima (Tingl-tangl, Lapidarij, Jabuka…). Dvije su mu pjesme uvrštene u Zbornik OFF poezije, a pjesme i priče objavljivane u Poletu, Studentskom listu, 15 dana, Quorumu, na Trećem programu Radio-Zagreba itd. Član je Ogranka Matice hrvatske Daruvar i Hrvatsko-češkog društva-Podružnice Daruvar. Piše poeziju, prozu, recenzije i članke te lektorira i prevodi s engleskog jezika. Dosad je objavio knjige:

Hrvatske mudrosnice – izbor misli i izreka hrvatskih pjesnika (A. G. Matoša, A. B. Šimića, T. Ujevića i M. Krleže), Razdjeli – zbirka poezije, Hrvatske krijesnice – izbor misli i izreka političara s prijelaza iz 19. u 20. stoljeće (S. Radića, A. Starčevića, E. Kvaternika i J. J. Strossmavera) i Čaranja – zbirka poezije.