PROMOCIJA KNJIGE

Povijest zagrebačkih Talijana

Veliko zanimanje publike izazvala je promocija knjige „Talijani u Zagrebu“ autora Filipa Škiljana, koju je objavila Zajednica Talijana u Zagrebu. U palači Dverce okupili su se brojni posjetitelji koje je u ime nakladnika pozdravila Daniela Dapas, predsjednica Zajednice Talijana u Zagrebu.

Među uzvanicima su bili Adriano Chiodi Cianfarani, talijanski veleposlanik u Hrvatskoj, Marija Sica, direktorica Talijanskog instituta za kulturu, Furio Radin, predsjednik Talijanske unije i saborski zastupnik, Oskar Arlant, predstavnik Talijanske nacionalne manjine Grada Zagreba, Željko Zaninović, u ime Ureda gradonačelnika Grada Zagreba, te predstavnici ostalih nacionalnih manjina.

U publici su bili profesori s Odsjeka za talijanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, predsjednici talijanskih zajednica u Hrvatskoj, te sponzori projekta; Talijanska unija, Narodno sveučilište u Trstu, Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Origo, Abel&Grenac i Grupa Smart. Predsjednica Dapas posebno je zahvalila Filipu Škiljanu na velikom trudu te svima onima koji su svojim doprinosom rekonstruirali povijest Talijana u Zagrebu. O knjizi su govorili profesorica Ingrid Damiani Einwalter, recenzentica knjige, i autor.

Nakon promocije oko 150 uzvanika družilo se na domjenku. Tko je zainteresiran za knjigu «Talijani u Zagreu» može je nabaviti po cijeni od 120 kuna u Zajednici Talijana u Zgrebu.