PRIČA ZA CIJELU GODINU

Izložba dječjih slika i promocija knjige Natalije Listikove “Suncostaj” – Priče za cijelu godinu održana je 26. listopada 2016. u Gradskoj knjižnici u Zagrebu. Ilustracije za knjigu i slike za izložbu, na temu priče iz knjige, su pripremili učenici modela C materinskog jezika šest nacionalnih manjina iz Zagreba.

O knjizi je govorila književnica Sonja Zubović, a na promociji su nazočili Anvar Azimov, veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj, Galina Kovačević, predstavnica ruske nacionalne manjine Grada Zagreba, Željko Zaninović, voditelj Odsjeka za odnose s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama Grada Zagreba, Zoltan Balaž Piri, predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba, predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika mađarske nacionalne manjine Hrvatske, i tajnik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, akademski slikar Dimitrije Popović, Božo Biškupić, te polaznici jezika nacionalnih manjina i njihove učiteljice.

Promociju i izložbu su organizirali Savez Rusa u RH, Ruski kulturni krug-udruga za međunarodnu suradnju uz potpru Savjeta za nacionalne manjine RH i Grada Zagreba.