POLJACI OSVOJILI NAJVIŠE MEDALJA

Na Sljemenu je danas održano prvo amatersko natjecanje u skijanju, disciplina veleslalom, za pripadnike nacionalnih manjina Grada Zagreba. Natjecanje je organizirano u četiri kategorija u amaterskom veleslalomu.

U kategorije djece do 10 godina sve medalje osvojili su Poljaci: prvo mjesto osvojio je Bartosz Kozlowski, drugo David Kurtović, i treće Dominik Mikulijan.

U kategoriji pionira prva tri mjesta su osvojili: 1. Karlo. Glavić, 2. Maciej Sitarz i 3. Kamil Kozlowski, svi pripadnici poljske nacionalne manjine.

U kategoriji juniora poredak je sljedeći: 1. mjesto Kristijan Zefić, pripadnik makedonske manjine, 2. mjesto Filip Glavić, poljska manjina, i 3. mjesto Ana Kovač, poljska manjina.

U kategoriji seniora prva tri mjesta osvojili su: 1. mjesto Milivoj Kovać, mađarska manjina, 2. mjesto Emese Nagy, mađarska manjina, i 3. mjesto Agata Klinar-Medaković, slovenska manjina.

Medalje je pobjednicima podijelila Elizabeta Knorr, pomoćnica pročelnika Sektora za promicanje ljudskih prava, civilno društvo i nacinalne manjine Grada Zagreba, izaslanica gradnoačelnika Zagreba Milana Bandića.

Skijaško natjecanje organizirano je na inicijativu Poljske škole u Zagrebu, u suradnji s Koordinacijom vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, te suorganizatorima Zagrebačkim skijaškim savezom i Sportskim savezom Grada Zagreba.

Ovo je bila odlična prilika, osim za natjecanje, i za druženje pripadnika nacionalnih manjina u prekrasnoj nedjeljnoj zimskoj idili na Zagrebačkoj gori.