POČAST ŽRTVAMA SREBRENICE U ISLAMSKOM CENTRU ZAGREB

U srijedu, 6. srpnja 2016. u 20,30 sati na platou Islamskog centra Zagreb, Prilaz Safvet-bega Bašagića 1, bit će održan komemorativni program povodom obilježavanja 21. godišnjice genocida u Srebrenici. Organizatori su KDBH „Preporod“ i Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba kojima je cilj pokazati da žrtve nisu zaboravljene i da pred težinom srebreničkog zločina civilizirani svijet ne smije ostati ravnodušan jer ni nakon dvadeset godina istina o Srebrenici nije potpuna. Još uvijek nije utvrđen točan broj žrtava, niti su počinitelji odgovarali za svoja nedjela.

– Budući da je nedvojbeno utvrđeno da je genocid nad srebreničkim Bošnjacima najbrutalniji zločin protiv čovječnosti u Europi nakon Holokausta, te da je Srebrenica pitanje svijesti i savjesti svakog od nas, pozivamo vas da zajedno odamo počast stradalima podsjećajući kako je u samo nekoliko dana industrija smrti suspendirala slobodarske i milosrdne, pravične i sućutne ideale našeg svijeta – pozivaju organizatori.

Nakon komemoracije u prostorijama Islamskog centra Zagreb bit će otvorena izložba fotografija „Srebrenički put pakla“ autora Ahmeta Bajrića Blicka.