PJESME ZA MAJU

Večer s Majom Perfiljevom, pjesnikinjom zaslužnom za mnoge lijepe pjesme na hrvatskoj estradi, bilo je više od poezije i glazbe. Ta poetsko-glazbena večer bila je druženje Crnogoraca u Muzeju Mimara u Zagrebu održano 14. studenog 2016. u čast Maje Perfiljeve, rođene u Tivtu, profesorice književnosti. Perfiljeva je ostavila duboki poetski trag na hrvatskoj estradi tekstovima pjesama koje su pjevale najveće hrvatske glazbene zvijezde.

Na večeri su uz Perfiljevu nastupili: Vesna Pisarović, kantautorica i pjevačica, Dušanka Belada, gitaristica i pjevačica, Marko Prentić, kantautor, gitarist i pjevač, Tibor Karamehmedović, kantautor, gitarist i pjevač, Mladen Baraković, kontrabasist, Mario Igrec, gitarist, te zbor „Montenegro“ Zagreb. Ovo je bilo četvrto «Večer s Majom» koje se tradicionalno održava svake godine u Zagrebu.

Koncert je organiziralo Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb, a u publici su bili Matija Dedić, Zdenka Kovačiček, kao i još neki pripadnici hrvatske estrade generacije Perfiljeve, Danilo Ivezić, predsjednik Nacionalne zajednica Crnogoraca u Hrvatskoj, Milanka Bulatović, zamjenica predsjednika Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba te drugi poznati Crnogorci.