OTVORENA IZLOŽBA RESHATA AHMETIJA

Izložbom slika „U potrazi za svjetlošću“, otvorenom 16. listopada 2017. u Muzeju Mimara u Zagrebu, Reshat Ahmeti, akademski slikar iz Makedonije, Albanac po nacionalnosti, predstavio je zagrebačkoj publici dvadeset ulja na platnu. Ahmeti je rođen u Gostivaru, a nakon osnovne škole školovao se u Skoplju gdje je diplomirao na Fakultetu likovnih umjetnosti u klase Ane Temkove. Redoviti je profesor likovnih umjetnosti na Sveučilištu u Tetovu u Makodniji te dobitnik brojnih nagrada i priznanja.

Mnogo ljubitelja likovnih umjetnosti nazočilo je otvorenju izložbe na koju su pripadnici albanske nacionalne manjine stigli iz raznih dijelova Hrvatske. Izložbu su organizirali: Vijeće albanske nacionalne manjine Grada Zagreba, Ured gradonačelnika Grada Zagreba, Sektor za ljudska prava, civilno društvo i nacionalne manjine, a pokrovitelj je bio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Nazočne su pozdravili Šuip Ziberi, predsjednik VANMGZ, i gradonačelnik Bandić. Na otvorenju izložbe prisustvovali su; Machej Andzhej Kachorovski, savjetnik i otpravnik poslova u Veleposlanstvu Republike Makedonije u Hrvatskoj, Gezim Kasapolli, veleposlanik Republike Kosova u Hrvatskoj, Elizabeta Knorr, pomoćnica pročelnika Sektora za promicanje ljudskih prava, civilno društvo i nacionalne manjine Grada Zagreba, Juraj Bahnik, predsjednik Vijeća češke nacionalne manjine, Kemal Bukvić, vijećnik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureca za obrazovanje, kulturu i sport, te brojni umjetnici.

Izložba ostaje otvorena do 22. listopada 2017..