OSTVARENI SNOVI VIŠNJE ŠČUKANEC

Prva samostalna izložba slikarice Višnje Ščukanec, članice Hrvatske udruge kreativnih amatera, otvorena je 4. travnja u Crnogorskom domu u Zagrebu. Ščukanec je izložene pejzaže i cvjetne motive nazvala “Ostvareni snovi “. Izložbu je otvorila Milanka Bulatović, predsjednica Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb, koje je organiziralo izložbu.

O izloženim radovima govorila je Verica Kovač, predsjednica Hrvatske udruge kreativnih amatera. – Pred nama su radovi koji govore tisuću riječi. Sklad boja, izbor motiva i čvrsto postavljena konstrukcija crteža, te korištenje više tehnika slikanja govore o dobrom oku i vještoj ruci slikarice. Višnja voli prirodu i pejzaž pa su to njeni najčešći motivi. Ali ima tu i vaza s cvijećem koje su, makar tisuću puta ponavljane,  uvijek izazov za svakog slikara jer se na tome najlakše pogriješi. Možemo reći da je Višnja došla u fazu sigurnosti u sebe, postigla vještinu rada kistom i tehnikama slikanja i ovom izložbom nagradila sve nas koji je poznajemo godinama.

Ovome događaju prisustvovali su Dušan Mišković, predsjednik Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba, Danilo Ivezić, predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, članovi HUKA, i ostali ljubitelji umjetnosti.