ODRŽAN KONCERT POSVEĆEN VELIKOM POLJSKOM SKLADATELJU FREDERICU CHOPINU

Koncert posvećen velikom skladatelju Fredericu Chopinu održala je Mamiko Okada, studentica 4. godine Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi profesora Đure Tikvice.

Frederic Francois Chopin, na poljskom jeziku Fryderyk Chopin, (1810.-1849.) poljski je skladatelj i pijanist koji se kao glazbenik profilirao u Parizu gdje je živio od 1830. do svoje smrti. Skladao je djela samo za glasovir, a kao poljski domoljub i 17 poljskih pjesama za glas i klavir. Bio je izuzetan skladatelj čiji se utjecaj na glazbu osjećao i u 20. stoljeću. Iako je umro vrlo mlad, ostavio je zbirku od 74 djela.

Koncert je organizirala Valentyna Lončarić, predstavnica poljske nacionalne manjine Grada Zagreba, u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu.

Nazočili su; ministar-savjetnik u Veleposlanstvu Republike Poljske u Hrvatskoj Grzegorz Gawin, konzulica Agata Kozłowska, Dan Đaković iz Sektora za promicanje ljudskih prava, civilno društvo i nacionalne manjine iz Ureda gradonačelnika Grada Zagreba, Oskar Arlant, predstavnik talijanske nacionalne manjine Grada Zagreba, Marek Stanojević, tajnik PPNMGZ, članovi Poljske kulturne udruge “Mikolaj Kopernik”, Jaromil Kubiček, zamjenik predsjednika Vijeća češke nacionalne manjine Grada Zagreba, studenti Muzičke akademije te građani Zagreba.