OBJAVLJENI REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA ZA ZAGREBAČKE OSNOVNOŠKOLCE

Objava rezultata likovnog natječaja koji je organiziralo Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba za učenike zagrebačkih osnovnih škola, svečano je održana 4. lipnja u Kulturno-društvenom centru CO sv. Zlata Meglenska. Tema natječaja bila je „Hrvatsko-makedonski most prijateljstva, mir ljubav i zajedništvo“, a sudjelovalo je 252 učenika iz dvadeset osnovnih škola.

Prvo mjesto u kategoriji od 1. do 4. razreda podijelili su Mia Tamburić i Nikola Nikodinoski, drugo mjesto pripalo je Viktoru Barišiću, a treće Klari Prskalo.  U kategoriji od 5. do 8. razreda prvo mjesto osvojio je Mateo Stojak, drugo dijele Ida Ela Čekolj i Filip Naumoski, a treće Marta Lešić.

Za izuzetno kreativne radove pohvaljeni su: Ana Karakaš, Carmen Bronzen, Jana Velinska, Veronika Berusi, Katja Antić, Šimun Parlov, Lara Korica, Tia Čakalić Hrup, Tia Delač Trajčevski, Mauro David, Dario Harvin Gorenec, Antea Vlačić, Lemuel Michael, Fran Rendulić, Helena Pribanić i Anja Koleski. 

Pobjednici su nagrađeni knjigama, a od pristiglih radova na natječaj napravljena je izložba. Objavi rezultata natječaja prisustvovali su učenici, učitelji, nastavnici i roditelji. Među prisutnima su bili predstavnici Veleposlanstva Sjeverne Makedonije u Hrvatskoj, Katerina Zeković, predsjednica Vijeća MNMZG, i Zorica Velinovska, članica Savjeta za nacionalne manjine RH, vijećnici Vijeća i ostali pripadnici makedonske manjine.