OBJAVLJEN 111. BROJ MAKEDONSKOG GLASA

Prije 27 godina osnovano je prvo makedonsko društvo u Hrvatskoj, radi se o MKD “Ilinden”, te se proslava tog događaja našla na naslovnici novog 111. broja Makedonskog glasa. Radi se o dvobroju siječanj/veljača 2018., a na naslovnici je i hrvatska političarka Marijana Petir, velika prijateljica Makedonije koja tu državu srčano promovira u Europskom parlamentu i zalaže se za interese Makedonije. Još je jedan intervju, s Goranom Korovom, predsjednikom MKD “Ohridski biser”, najavljen na naslovnici Makedonskog glasa.

Glavna urednica Milena Georgievska uvodnik je posvetila važnosti 8. ožujka, Dana žena, i ravnopravnosti žena i muškaraca. Makedonski glas donosi i tekst o profesoru Blagoju Jovanovskom, Makedoncu iz Osijeka koji je preminuo 17. veljače 2018., a bio je član MKD “Braća Miladinovci”, te In memoriam novinaru Mihailu Ničoti. Makedonci iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije povodom 20. godina od tragične smrti predsjednika Makedonije Borisa Trajkovskog, koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći kad se zrakoplov kojim je putovao srušio u Rotimlju pokraj Mostara, odali su počast na mjestu tragedije.

Makedonski glas donosi niz tema vezanih za aktivnosti makedonskih društva i zajednica iz cijele Hrvatske te Otvoreno pismo upućeno predsjedniku Makedonije, predsjedniku Sobranja i ostalim državnim isntitucijama koje potpisuju Tomo Apostoloski, predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika makedonske nacionalne manjine RH, i Ilija Hristodulov, predsjednik Zajednice Makedonaca u RH. U ovoj su novini već tradicionalno i recepti makedonske kuhinje, te na kraju fotoreportaža o vinogradima, vinariji i vinu iz Tikveša.