NAJPOZNATIJI CRNOGORSKI KARIKATURIST DARKO DRLJEVIĆ PREDSTAVIO MONOGRAFIJU U ZAGREBU

U Crnogorskom domu u Zagrebu, 5. ožujka predstavljana je knjiga Monografija Darko Drljević i otvorena izložba karikatura jednog od najpoznatijih svjetskih karikaturista, crnogorskoga umjetnika Darka Drljevića, dobitnika 190 međunarodnih priznanja i nagrada.U program su sudjelovali Nataša Rašović Bodiš, Luka Lagator, Darko Drljević i Danilo Ivezić, predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske.

Lagator je izjavio: – Darko Drljević je umjetnik. Umjetnik je i to rođeni, a ne naučeni, stvoreni, usmjereni… On je, prije svega likovni umjetnik, a svojom prirodnom nadarenošću uspješno se dokazao i u nekim drugim sferama umjetničkog stvaralaštva. Njegov istančani smisao za humor i satiru učinio ga je bliskim svima koji drže do spontane i iskrene komunikacije, ljudskih sloboda i pravih vrijednosti. U epicentru njegovog slobodnog stvaralačkog individualiteta nalazi se karikatura kao svojevrstan pristup u definisanju globalnih dešavanja, posmatranih kroz hiperboličnu prizmu nepredvidive stvarnosti… Događaju su prisustvovali akademik Dimitrije Popović i hrvatski karikaturist Srećko Puntarić, te pripadnici crnogorske nacionalne manjine.

Organizatori su Vijeće crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb, a ovaj događaj financijski su poduprli Grad Zagreb i Savjet za nacionalne manjine RH.