MINIJATURE VELIKOG SRCA

U Slovenskom domu Zagreb 8. prosinca otvorena je
izložba minijatura koja je organizirana u suradnji s udrugom Fijaker. Udruga Fijaker organizirala je 11. foto salon minijature 2021. na kojemu je sudjelovalo 29 autora sa 114 fotografija. Svečana dodjela nagrada održana je u Slovenskom domu Zagreb, a dodijeljene su jedna prva, dvije druge i tri treće nagrade, šest pohvala te dva priznanja za kolekciju od četiri fotografije.

Prvu nagradu dobila je Ljiljana Šivak, drugu nagradu dobile su Zrinka Lovrić i Đurđa Petrišić, a treću Kristina Matijaš, Zvonko Radičanin i Davorka Trbojević. Pohvale su dobili: Fredy Fijačko, Biljana Knebl, Neda Rački, Karmen Stošić, Nenad Tica i Tvrtko Ujević, a posebna priznanja Nenad Martić i Vladimir Vučinović, dok su ostali autori dobili zahvalnicu.

Fotografije s izložbe prodavane su po cijeni od 20 kuna po komadu, a prikupljeni novac biti će darovan u dobrotvorne svrhe udruzi OZANA iz Zagreba.

Otvorenju izložbe prisustvovao je Darko Šonc, predsjednik Slovenskog doma Zagreb i Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba, članovi i vijećnici te fotografi koji su sudjelovali na natječaju.