MINIJATURE PRETVORENE U VJEČNOST

U Slovenskom domu Zagreb 13. prosinca otvorena je izložba Salon minijaturne fotografije koju je organizirala Udruga Fijaker. Radi se o 13. salonu na kojem fotografi, svi koji se prijave, izlažu svoje minijaturne fotografije.

Predsjednik Udruge Fijaker i član Upravnog odbora Slovenskog doma Zagreb Rolando Nikčević, istaknuo je da ta udruga kroz otvorenja izložbi i predavanja surađuje već deset godina sa Slovenskim domom u Zagrebu, točno onoliko koliko joj je on na čelu.

-Udruga Fijaker bavi se kulturnim amaterizmom, članovi su najčešće slikari i fotografi. Organiziramo izložbe Slovenaca, slikara i fotografa, koji sudjeluju na pojedinačnim i skupnim izložbama, a jednom godišnje organiziramo i salon minijature. To su fotografije maloga formata, na izložbi sudjeluju svi fotografi koji se prijave jer nema ograničenja, a tradicionalno se održava u prostorijama Slovenskog doma u Zagrebu – kaže Nikčević.

Salon minijaturnih fotografija i ove je godine izazvao veliko zanimanje kako fotografa i slikara, tako i ostalih pripadnika slovenske nacionalne manjine te je izložba bila dobro posjećena.