MALI BOŠNJACI PROSLAVILI KURBAN BAJRAM

U Gradskom kazalištu Trešnja u Zagrebu danas je održan program za najmlađe pripadnike bošnjačke nacionalne manjine Zagreba „Radujmo se Bajramu“. Taj program za djecu organiziralo je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba povodom blagdana Kurban bajrama. Dvoranu kazališta do posljednjeg mjesta ispunila su djeca od najmlađeg uzrasta do 14-godišnjaka u pratnji roditelja.  

Potpredsjednica Vijeća Amira Sarunović, uz čestiku povodom Kurban bajrama, osvrnula se i na rad Vijeća vezan za podršku bošnjačkoj djeci, te pozvala sve one koji imaju poteškoća u učenju matematike, fizike i jezika da dođu na poduku koju organizira Vijeće. Također je naglasila da Vijeće organizira i darivanje novorođenčadi.

Prije nego što su djeci podijeljeni darovi za Kurban bajram, obratio im se glumac Asim Ugljen, nositelj uloge u predstavi “A je to” te uputio čestitku povodom blagdana. Djeca su potom uživala u duhovitoj predstavi “A je to” sjajnog glumačkog tandema Marka Cindrića i Asima Ugljana.

Malim Bošnjacima iz Zagreba pridružili su se i oni iz Zagrebačke županije, a među publikom bila je i Sanela Kantarević, predsjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije, i zamjenica predsjednika Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije.