KULTURNO-OBRAZOVNO-ZNANSTVENA MANIFESTACIJA U ALBANSKOM CENTRU

U četvrtak, 28. rujna 2017. u 18 sati, u prostorijima Albanskog kulturnog centra u Zagrebu, Draškovićeva 25, povodom Europskog dana jezika održat će se kulturno-obrazovno-znanstvena manifestacija.

Program:

18-19 sati – predstavljanje djela prof. dr. Isaka Sheme monografija “Josip V. Relja – Život i književno stvaralaštvo” i knjige “Studije albanske književnosti”. O knjigama govore dr. sc. Maximiljana Barinčić i prof. dr. Isak Shema.

19-20 sati – program cijeli život posvećen obrazovanju tijekom kojeg će se održati dodjela zahvalnica Ministarstva obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Kosovo profesorici Florini Lumezi za višegodišnji doprinos u razvoju učenja albanskog jezika na Kosovu i u Hrvatskoj.

Slijedi umjetnički program u kojem će sudjelovati Vanesa Iličić, gitara, i Fotina Duni, violina, te učenici albanskog jezika i kulture.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ermine Lekaj Prljaskaj, zastupnice u Hrvatskom saboru, a organizatori su Vijeće albanske nacionalne manjine Grada Zagreba i Savjet albanskih učitelja u Hrvatskoj.