KRALJICA TEUTA OKUPILA ALBANKE

U Novinarskom domu u Zagrebu večeras su održani Dani kraljice Teute 2017.. Tema je bila integracija albanskih žena u emigraciji. Sudjelovale su uspješne Albanke iz SAD-e, Kanade, Njemačke, Italije, Belgije, Albanije, Kosova i Makedonije. Za organizaciju je bila zadužena Shenida Billali, predsjednica Kluba albanskih žena Hrvatske “Kraljica Teuta” Zagreb.

U programu su nastupili brojni umjetnici; Ana Ćupić, Kostadinka Velkovska, plesna skupina Ilirke, Liliana Cingi, Alida Hisku, Myfarete Laze, Lajde i Bernardina Mjeda, ansambl Skendija. Također je otvorena kombinirana izložba “Božice i odjeća” i “Etnografija i skluptura” Ardite Qorkadiu i Arijete Miftari, a nastupila je i Valdete Berisha, pjesnikinja.

Dane kraljice Teute 2017. organizirao je Klub albanskih žena Hrvatske “Kraljica Teuta” Zagreb, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, Veleposlanstava Republike Albanije i Kosova u Hrvatskoj, Savjeta za nacionalne manjine RH, Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH i Unije Albanaca RH.

Među nazočnima su bili predstavnici diplomatskog zbora Kosova i Albanije, Elizabeta Knorr, pomoćnica pročelnika Sektora za promicanje ljudskih prava, civilno društvo i nacionalne manjine Grada Zagreba, Melita Orešković, tajnica Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagrebe, te članovi Vijeća.