KONCERTOM KLASIČNE GLAZBE OBILJEŽEN DAN NEOVISNOSTI ALBANIJE I DAN UTEMELJENJA UNIJE ALBANACA U RH

Na Danima albanske kulture koji se povodom Dana neovisnosti Albanije i Dana utemeljenja Unije Albanaca u RH održavaju do 30. studenog u Zagrebu, koncert klasične glazbe Održali su Bledar Zajmi, violončelo, i Renata Hil, klavir. Glazbenici su svirali u Hrvatskom glazbenom zavodu pred brojnom publikom, pripadnicima albanske nacionalne manjine Zagreba, te ostalim ljubiteljima klasične glazbe.

Esad Collaku, predsjednik Unije Albanaca u Republici Hrvatskoj, koja je zajedno s Albanskim kulturnim društvom u Hrvatskoj “Shkendija” organizirala ovaj koncert kao i cijeli program Dana albanske kulture, obratio se prisutnima prigodnim riječima vezanim za značenje Dana koje obilježavaju za Albance općenito te albansku nacionalnu manjinu u Zagrebu. Publici su se u ime suorganizatora obratili Riza Poda, veleposlanik Albanije u Hrvatskoj, i Gezim Kasapolli, veleposlanik Kosova u Hrvatskoj.

Suorganizatori ove manifestacije su Zajednica Albanaca Grada Zagreba i Zagrebačke županije i Udruga Albanaca branitelja Hrvatske u Domovinskom ratu, uz potporu Ministarstva dijaspore i strateških investicija Kosova, Veleposlanstva Kosova, Veleposlanstva Albanije i saborske zastupnice Ermine Lekaj Prljaskaj.