KONCERT DAROVITIH TARE FRANJIĆ I ANEJA GORENJAKA

Na koncertu održanom 6. lipnja, Tari Franjić iz Zagreba koja je već imala koncert harfe pred publikom u Slovenskom domu Zagreb, pridružio se mladi trubač, kolega Anej Gorenjak iz slovenskoga grada Ravne na Koroškem. Oboje svoj glazbeni put utiru u prvom razredu umjetničke gimnazije Konzervatorija za glazbu i balet Maribor, gdje su odlični učenici. Stari su tek 15 godina. Tara je učenica prof. Dalibora Bernatovića, dok Anej uči u klasi prof. Matjaža Dobrovnika a njihov izniman talent dokazuju i osvojene nagrade na domaćim i inozemnim natjecanjima.

Anej Gorenjak nastupao je s dvije skladbe za trubu, potom je Tara Franjić odsvirala dvije skladbe na harfi, dok su zajedno nastupili s tri skladbe, tvoreći tako zanimljiv i rijedak duo. Posjetitelji nisu krili oduševljenje odličnim nastupom te su mlade glazbenike nagradili velikim aplauzom.

Na programu su bile skladbe Alexandra Goedickog, Johanna Nepomuka Hummla, Sergea Duchena, Bernarda Dewagtera, Petera Machajdika, Alphonsea Hasselmansa i Claudea Debussyja.