INCONTRI – NOVI BROJ ČASOPISA TALIJANSKE MANJINE

Dragi čitatelji, pozdravljam Vas kao nova urednica časopisa Incontri, glasila Zajednice Talijana u Zagrebu, mjesta gdje se redovito susrećemo kako bismo njegovali identitet koji predstavlja talijanska manjina u Zagrebu.

Kao i uvijek do sada, i ovaj put donosimo Vam djelić talijanske kulture i tradicije pa tako u ovom broju možete ponešto naučiti o povijesti biračkog prava žena u Italiji u priči koju nam donosi Jasminka. Anamarija nas upoznaje s okusima Italije kojima pridružujemo ukusan recept, klasik kulinarske tradicije talijanske regije Kampanija. S Ivom putujemo kroz prekrasnu Veronu, grad zaljubljenih koji je i mnogo više od toga. Preporuku za dobro štivo talijanskih autora pronađite u kutku za knjige.

Velika nam je čast da za ovaj broj našeg časopisa govori NJ.E. Adriano Chiodi Cianfarani, veleposlanik Republike Italije u Zagrebu u intervjuu gdje, između ostaloga, iznosi svoje dojmove o Zagrebu, ali i značaju Zajednice Talijana u Zagrebu uoči njene desete godišnjice postojanja.

Dok se 2016. godina polako bliži svome kraju, naša predsjednica Daniela podsjetit će nas na aktivnosti Zajednice u prethodnoj godini.

Želim Vam ugodno čitanje te sretan Božić i novu 2017., godinu Vama i Vašim obiteljima!