HRISTOS SE RODI!

Čestitkom Hristos se rodi, Milanka Bulatović, predsjednica Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “Montenegro” Zagreb, 2. siječnja u Crnogorskom domu u Zagrebu, čestitala je Božić svima Crnogorkama i Crnogoracima na tradicionalnom predbožićnom druženju Crnogoraca i njihovih prijatelja. Druženje povodom pravoslavnog Božića i novogodišnjih blagdana organizirali su Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “Montenegro” Zagreb, Vijeće crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba i Lidija Vukičević, predstavnica crnogorske nacionalne manjine Zagrebačke županije.

Bulatović je posebno pozdravila goste; Slvaka Kojića i Radovana Simovića, izaslanike gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, i Andriju Petrovića, voditelja Službe za nacionalne manjine Grada Zagreba.

– Drago mi je da smo se okupili na ovom božićnom druženju, dobro došli i osjećajte se lijepo. Želim vam sretan Božić i sretnu Novu godinu; Hristos se rodi – rekla je Bulatović te zahvalila članicama i članovima Društva “Montenegro” na hrani koju su priredili za slavlje. – Sve što je na ovome stolu ponuđeno nije plaćeno novcem iz državnog proračuna nego našim vlastitim. Zahvaljujem svima na pripremi proslave – rekla je Bulatović. Božić je Crnogorcima čestitao i Kojić.

Prisutni su, osim u crnogorskim tradicionalnim jelima, uživali i u pjesmi zbora Montenegro čija je članica već jedanaest godina i Viktorija Božićević, koju ovakva slavlja emotivno ispunjavanju i vraćaju u kraj iz kojeg potječe. – Uživam, to je meni drugi dom – rekla je Božičević, koja potječe iz katoličke obitelji, ali poštuje pravoslavnu tradiciju domovine u kojoj je rođena i odrasla. Crnogorcima su se i ove godine na proslavi pridružili njihovi prijatelji koji ne slave Božić po Julijanskom kalendaru, što je uobičajeno jer Crnogorci u Zagrebu na svim svojim proslavama i kulturnim događanjima ugošćavaju i pripadnike ostalih nacionalnih manjina koje žive u glavnome gradu Hrvatske, kao i predstavnike većinskog naroda.