GLAZBOM I KNJIGOM KROZ POVIJEST ALBANACA

Na promociji knjige Jo vetem “hymni i flamurit”- Ne samo “himna zastave” autora Paoloa Munera, talijanskog pisca, albanologa, istraživača i znanstvenika, održanoj 13. veljače 2016. povodom 8. godišnjice neovisnosti Kosova u Domu kulture Prečko u Zagrebu, okupili su se brojni pripadnici albanske nacionalne manjine. O knjizi, koju je na albanski prevela Albana Nexhipi, govorili su autor Muner i Leonora Bucinca.

Nakon promocije knjige održan je koncert albanske etno i suvremene glazbe na kojem su sudjelovali Albansko društvo Iliria iz Kopra u Sloveniji, vokalna grupa Zorja, operne pjevačice Lajde i Bernardina Mjeda, Dino Murtezani iz Slovenije te Albansko dramsko društvo Mergimtari iz Zagreba.

Koncertu su nazočili Ilir Melo, veleposlanik Albanije u Hrvatskoj, Shkëndije Geci – Sherifi, veleposlanica Kosova u Hrvatskoj, albanski poduzetnik Memetali Zenuni iz Velike Gorice, Martin Gojani, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Bjelovara, koji je nastupio kao glazbenik, članovi vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba te gosti iz Slovenije…. Promociju i koncert organizirali su Albansko dramsko društvo Mergimtari u suradnji s Albanskim društvom Iliria.