GLAGOLJSKA KNJIŽEVNA TRADICIJA

Okrugli stol „Glagoljska književna tradicija“ povodom 1100 godina od smrti Sv. Klimenta Ohridskog, bit će održan u srijedu, 30. ožujka 2016. u 12 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Konferencijska dvorana, Ul. Ivana Lučića 3, Zagreb.

Nazočne će pozdraviti Daniela Karađozoska, veleposlanica Makedonije u Hrvatskoj, a o ulozi Klimenta Ohridskog govorit će prof. dr. Mateo Žagar, redovni profesor i voditelj Katedre za staroslovenksi jezik i hrvatsko glagoljaštvo Filozofskog fakulteta Sevučilišta u Zagrebu, prof. dr. Stjepan Damjanović, redovni profesor na Katedri za staroslovenski jezik i hrvatsko glagoljaštvo Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. Mitko Pavlov, redovni profesor s Instituta za nacionalnu povijest iz Skoplja i prof. dr. Dimitar Pandev, redovni profesor na Katedri za makedonski jezik i južnoslovenske jezike na Filološkom fakultetu „Blaže Koneski“ Sveučilišta „Sv.Kiril i Metodij“ u Skoplju. Moderator jer prof. dr. Borislav Pavlovski, redovni profesor i voditelj Katedre za makedonski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Organizatori su Veleposlanstvo Republike Makedonije u Hrvatskoj, veleposlanica Daniela Karađozoska i Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba.