FOLKLORAŠI BKUD-A “SEVDAH” ZAGREB PLEŠU KAO PROFESIONALCI

Jedan od najpoznatijih folklornih ansambla Bošnjaka u Hrvatskoj završio je svoje ovogodišnje aktivnosti koncertom održanim 14. prosinca u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu. Radi se XIII. godišnjem koncertu BKUD “Sevdah” Zagreb koji je nastupom oduševio publiku. Koncert je otvorio Kemal Bukvić, predsjednik BKUD-a “Sevdah”, koji je pozdravio uzvanike, goste i publiku pristiglu u velikom broju.

Ovakav koncert BKUD “Sevdah” održava svake godine, a iako se radi o folklorašima amaterima, uvježbani su tako dobro da bi mogli i profesionalno plesati. Na njihovu repertoaru su plesovi iz Bosne i Hercegovine karakteristični za bošnjački narod. Tijekom programa članice ansambla prikazale su i neke običaje bošnjačkih djevojaka.

Kao i svake godine dosad i ove su na koncertu BKUD-a “Sevdah” nastupili gosti: Romski KUD “Darda” iz Darde, KUD “Tomislav” iz Svetog Ivana Žabna, te Enes Melkić i Alija Bećirević uz pratnju flautistice Sonje Kušec Bećirević.

Manifestaciju je sufinancirao Savjet za nacionalne manjine RH, a prisutni su bili Alen Tahiri, ravnatelj Ureda za ljudska prava RH, i Bahrija Sejfić, zamjenica, Alma Kulenović izaslanica gradonačelnika Zagreba, Ishak Hodžić, član Savjeta za nacionalne manjine RH, Ferid Dizdarević te brojni pripadnici bošnjačke manjine iz Zagreba.