FESTIVALA DJEČJE PJESME „VOCI NOSTRE” 2018

Sve je spremno za 47º izdanje Festivala dječje pjesme „Voci Nostre” 2018, koji će se održati u subotu, 8. prosinca 2018. u 17 sati u Gradskom kazalištu u Umagu.

Ove godine u utrci je 11 pjesama koje će izvesti 19 malih pjevača (minicantanti) iz Zajednica Talijana iz Novigrada, Galižane, Buja, Zagreba, Umaga, Pirana, Materade, Kopra, Rijeke, Labina i Rovinja.

Festival je organiziran zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije i Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske a program će voditi Bruna Alessio i Rosanna Bubola.

Iskusni peteročlani žiri zadužen je za ocjenjivanje pjesama te će dodjeliti prvu, drugu i treću nagradu, dok će žiri “Simpatia”, sastavljen od djece iz Zajednica Talijana koje sudjeluju na Festivalu, dodijeliti istoimenu nagradu posvećenu ove godine neprežaljenom Maestru, Vladu Benussiju.

Za aranžiranje skladbi te za snimanje, produkciju i završnu obradu pjesama sa zborom u studiju, zaslužan je Leonardo Klemenc dok je priprema zbora povjerena Maestru Teu Biloslavu.

Gosti večeri bit će plesna skupina Zajednice Talijana Umag “Blue Dream”, zbor Maestra Vlada Benussija iz Rovinja sastavljen od mini, midi pjevača i solista, te zbor DIMAN, skupine tradicionalnih bizjačkih narodnih nošnji iz Turriaca – Gruppo Costumi Tradizionali Bisiachi di Turriaco – pod ravnanjem mentorice Caterine Biasiol.

Festival će biti dostupan putem live streaminga na linku www.istralive.com.

Organizator je Talijanska unija iz Rijeke.