EUROPSKI DAN ŽIDOVSKE KULTURE I BAŠTINE

U nedjelju, 2. rujna 2018. s početkom u 15 sati, u Židovskoj općini Zagreb, Palmotićeva 16 u Zagrebu, održat će se Europski dan židovske kulture i baštine – Dan otvorenih vrata na koji pozivaju Predstavnik židovske nacionalne manjine Grada Zagreba i Galerija Kranjčar.

Program:

– 15 – 17 sati – obilazak stalnog postava Židovskog muzeja u Zagreb, Palmotićeva 16.

18 sati – otvorenje izložbe slika „Ina Drutter vs. Oskar Herman“, Galerija Kranjčar, Kaptol 26, Zagreb.

20 sati – koncert Iva Ljubičić & Kosjenka Turkulin, klavir četveroručno, auditorij Židovske općine Zagreb, Palmotićeva 16.

21 sati – domjenak, klub Židovske općine Zagreb, Palmotićeva 16.

Europski dan židovske kulture i baštine, Dan otvorenih vrata, koji se obilježava prve nedjelje mjeseca rujna svake godine, predstavlja zagrebačkoj kulturnoj javnosti jednodnevni program u kojem su zastupljeni likovni i glazbeni izričaji. U uglednoj Galeriji Kranjčar bit će izložena djela likovnih umjetnika, Židova, Oskara Hermana i Ine Drutter, a u glazbenom dijelu programa sudjeluje duo Iva Ljubičić – Kosjenka Turkulin koje će izvesti djela Alfija Kabilja, Gershwina, Mendelssohna i Piazzolle.

Europski dan židovske kulture i baštine potpomogli su Savjet za nacionalne manjine RH, Predstavnik židovske nacionalne manjine Grada Zagreba i Galerija Kranjčar.