ETNOGRAFSKO BLAGO DONIRANO DRUŠTVU ALBANSKIH UMJETNIKA HRVATSKE – DEA

U Zagrebu, 29. ožujka 2019. Antun Drndelić je u svojem domu primio Ljiljanu Koci, predsjednicu Društva albanskih umjetnika Hrvatske-DEA, radi donacije etnografskih predmeta koje je naslijedio od pokojne majke Julije – Gjulija Drndelić, rođene Lesh.

Gjulija Lesh rođena je u Skoplju 1901., Albanka je, bila je suvremenica Anjezë Gonxhe Bojaxhiu, svete Majke Tereze s kojom je zajedno polazila školu. Gjulija Lesh se 1926. udala za Marka Drndelića u Skoplju, te je sa sobom u miraz u brak donijela dio svoje etnografske albanske kulturne baštine –  narodne nošnje, koju je nakon njezine smrti naslijedio njihov sin Antun Drndelić.

Odlučio je etnografsko blago njegove majke izrađeno u zlatovezu donirati Društvu albanskih umjetnika Hrvatske-DEA, te su time eksponati ušli u fond umjetničkog vlasništva Društva.

Tom prigodom je Koci uručila Drndeliću Zahvalnicu Društva albanskih umjetnika Hrvatske – DEA za izniman doprinos u očuvanju albanske kulturne baštine u Hrvatskoj. Darovatelj je izrazio zahvalnost izrazivši uvjerenje da bi i njegova pokojna majka bila zadovoljna učinjenim.