DIRLJIV ISPRAĆAJ ELIZABETE KNORR U MIROVINU

Na uskrsnom domjenku koji je 21. travnja organizirala Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, predsjednik Juraj Bahnik rekao je da se u Zagrebu često ističe multietičnost i multikonfesionalnost, a kako se ovih dana nalazimo između dva kršćanska Uskrsa, Pashe i Ramazana čestitao je blagdane svima koji ih slave i svim ljudima dobre volje.

– Kada bi me netko pitao o ljudima dobre volje, rekao bih da je to Elizabeta Knorr. Danas je među nama, pozdravljam je, ne samo da je osoba dobre volje kako zamišljam takvu osobu, nego i kako je poznajem iz iskustva otkad se poznajemo i zajedno radimo. Predana je poslu, izrazito visoke razine stručnosti, ali istovremeno pristupačna – izjavio je Bahnik. Povod ovakvog obraćanja bio je odlazak  Elizabete Knorr u mirovinu. Knorr je bila voditeljica Službe za promicanje ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, odnose s nacionalnim manjinama Grada Zagreba, a Bahnik je naglasio da je puno rješenja u tomu području upravo rezultat njenog rada i stručnosti.

-Sudjelovala je na našim kulturnim programima i seminarima uvijek dobro raspoložena i iskreno poticajna  podržavala je naše programe – rekao je Bahnik.

Koordinacija je Elizabeti Knorr darovala knjigu (album fotografija s događanja nacionalnih manjina kojima je prisustvovala) umjetničku fotografiju i buket cvijeća.

– Kada pogledaš ovu sliku na zidu, želja nam je da gledaš sve ljude koje si upoznala kroz ovo naše zajedničko djelovanje i znaš da smo zahvalni. Ovo je samo simbol jer je ono što si ti napravila je puno veće… – rekao je Bahnik.

Nakon uručenja darova Elizabeti Knorr, uslijedilo je druženje na kojem su sudjelovali predsjednici vijeća i predstavnici nacionalnih manjina Grada Zagreba.